Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studiu de caz: Deductibilitatea impozitului pe profit si scoaterea din gestiune a unui bun

20-Iul-2011
3600
In vederea stabilirii unor conditii generale de deductibilitate a impozitului pe profit si de scoatere din gestiune a unor bunuri, se poate imagina situatia in care o societate incheie un act de transfer proprietate pentru un autoturism, in baza unui contract de cesiune incheiat cu o institutie publica. Astfel, pornind de la aceasta situatie, trebuie stabilit in ce masura cheltuiala pentru scoaterea din gestiune a autoturismului este deductibila la calculul impozitului pe profit.

Conform dispozitiilor de la art. 48 din Norma de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii prevazute in OUG 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii (aprobata prin HG 71/2007 ), in temeiul contractului de concesiune concesionarul dobandeste dreptul de a exploata, in tot sau in parte, rezultatul lucrarilor sau de a presta serviciile care fac obiectul contractului, potrivit obiectivelor si standardelor de calitate stabilite de concedent.

In plus, trebuie mentionat si dreptul concesionarului de a folosi si de a culege fructele bunurilor ce fac obiectul concesiunii, potrivit naturii bunului si scopului stabilit de parti prin contractul de concesiune.

Referitor la procedura de transfer a obiectului concesiunii de la concesionar la concedent, la momentul finalizarii proiectului, aceasta se precizeaza prin contractul de concesiune incheiat intre parti, astfel cum prevede art. 52 alin. (3) din acelasi act normativ.


In final, asa cum se prevede la art. 21 alin. (1) din Legea 571/2003 privind Codul fiscal, pentru determinarea profitului impozabil sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile, inclusiv cele reglementate prin acte normative in vigoare.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Atentie contabili!

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016