Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Studiu de caz: Termenul de suspendare a unei inspectii fiscale

19-Aug-2011
7401
Valabil la 22.08.2011

In cazul in care se doreste suspendarea unui control fiscal, cum va proceda o societate? Exista o baza legala care sa reglementeze perioada maxima in care un control pentru rambursarea de TVA poate fi suspendat? Unde sunt inscrise aceste prevederi si care sunt conditiile care dispun posibilitatea unei societati de folosire a termenului de suspendare a inspectiei fiscale?

La art. 104 din Codul de procedura fiscala este reglementata durata efectuarii inspectiei fiscale. Potrivit acestor prevederi, durata efectuarii inspectiei fiscale este stabilita de organele de inspectie fiscala sau, dupa caz, de compartimentele de specialitate ale autoritatilor administratiei publice locale, in functie de obiectivele inspectiei, si nu poate fi mai mare de 3 luni.

In cazul marilor contribuabili sau al celor care au sedii secundare, durata inspectiei nu poate fi mai mare de 6 luni.

Perioadele in care derularea inspectiei fiscale este suspendata nu sunt incluse in calculul duratei acesteia. Conducatorul inspectiei fiscale competent poate decide suspendarea unei inspectii fiscale ori de cate ori sunt motive justificate pentru aceasta.

Conditiile si modalitatile de suspendare a inspectiei fiscale sunt reglementate prin OANAF 14/2010, insa nici prin acest act nu este stabilita o durata maxima a suspendarii inspectiei fiscale.

Pentru unele cauze care conduc la suspendarea inspectiei fiscale este prevazut un termen maxim de suspendare prin acte legislative in vigoare. Spre exemplu, Instructiunile de aplicare a scutirii de TVA pentru operatiunile prevazute la art. 143 alin. (1) lit. a)-i), art. 143 alin. (2) si art. 1441 din Legea 571/2003 privind Codul fiscal, abrobate prin OMFP 2222/2006 stabilesc ca, in cazul in care nu sunt prezentate documentele de justificare a acestor scutiri de taxa la data efectuarii controlului si pentru operatiunea in cauza a intervenit faptul generator, organele de inspectie fiscala au dreptul de a suspenda inspectia fiscala pana la data prezentarii acestora. Suspendarea inspectiei fiscale nu poate depasi 90 de zile calendaristice de la data la care a intervenit faptul generator de taxa pentru operatiunea in cauza.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "Studiu de caz: Termenul de suspendare a unei inspectii fiscale":
Rating:

Nota: 4.8 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News
NOUTATILE din CODUL FISCAL aduse de Legea 296/2023 – lista completa + data intrarii in vigoare –

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
NOUTATILE din CODUL FISCAL aduse de Legea 296/2023 – lista completa + data intrarii in vigoare –


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016







Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

© 2007 - 2023 RENTROP & STRATON. All rights reserved.

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

NOUTATILE din CODUL FISCAL aduse de Legea 296/2023 – lista completa + data intrarii in vigoare –

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016