Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Editorial: 3 lectii de geniu despre viata si afaceri

01-Oct-2014
1941
Nu toata lumea se naste cu ADN-ul unui geniu si nu toata lumea va avea succesul fulminant pe care ni-l promit astazi mai toate cartile de literatura motivationala. Intr-adevar, ambitia si determinarea ne pot ajuta sa ne indeplinim visul, sa construim afacerea mult visata sau sa traim viata pe care ne-o dorim, insa intre oamenii care la patruzeci de ani isi dau seama ca vor o schimbare majora si cei care la 22 de ani construiesc proteze medicale care revolutioneaza lumea va ramane intotdeauna o diferenta semnificativa.

Sau intre cei care au reusit ca pana la 25 de ani sa faca averi de milioane de dolari prin simplul fapt ca sunt mult mai inteligenti si cei care nu vor reusi sa ajunga la o astfel de cifra de afaceri nici dupa o mie de carti citite despre management si marketing, ani de experienta si idei puse in practica.

Repet, nu spun ca nu se poate. Cu vointa, putem ajunge unde ne dorim. Insa unii dintre noi nu vor reusi niciodata sa isi mentina acea determinare pe termen lung si nu vor avea suficienta vointa. In fond, nu suntem identici, nu avem aceleasi trasaturi si, in mod cert, nu avem acelasi parcurs. Iar acest lucru mi se pare firesc.

Nu este, intr-adevar, firesc, sa se creeze aceste discrepante uriase, de neatins, intre averile inestimabile si tarile in care inca se moare, efectiv, de foame sau din cauza ca nu exista acces la apa potabila. Aceasta este insa o alta tema asa ca vom reveni la ceea ce putem face, totusi, nu pentru a incerca sa acumulam averi uriase (putini oameni care au aceasta motivatie ajung sa le si aiba sau sa se bucure efectiv de ele), ci pentru a gasi un echilibru, pentru a avea impliniri in viata profesionala si pentru a sti ca am facut in orice moment tot ce am putut noi sa facem mai bine:

Numit de BusinessWeek "omul care a inventat managementul", Peter Drucker da cateva sfaturi despre cum ar trebui privita si inteleasa o afacere si despre motivele care pot face un business sa nu functioneze, in ciuda eforturilor noastre:



1. "Obtinem rezultate cand exploram oportunitatile, nu cand rezolvam probleme".

Gandirea concentrata asupra rezolvarii problemelor: Cum putem imparti aceasta prajitura in mod echitabil?

Gandirea care se concentreaza asupra oportunitatilor: Cum putem coace mai multe prajituri?

Daca ne concentram asupra problemelor, spune Drucker, cel mai probabil vom reusi doar sa mentinem starea de fapt a lucrurilor. Daca ne concentram asupra oportunitatilor, vom avea rezultate mai bune si cu mult deasupra a ceea ce exista deja.

Sa ne intrebam asadar, daca petrecem timpul incercand sa stingem focul si rezolvand probleme sau daca tintim catre gasirea unor noi oportunitati?



2. "In mod cert, nu exista nimic mai inutil decat sa faci cu o mare eficienta un lucru care nu ar trebui facut deloc".

Conteaza mult mai mult sa faci lucrurile potrivite decat sa faci lucrurile bine. Inainte de a incerca sa-ti optimizezi programul, elimina de pe lista lucrurile la care poti renunta. Ce faci zi de zi si e inutil? Ce poti ruga pe altcineva sa faca? Daca ai renunta sa faci un anumit lucru, viata ta s-ar schimba mult?


3. "Multe dintre lucrurile pe care le consideram management constau in a ingreuna munca oamenilor".

Orice sistem de management pe care il implementam ar trebui sa faca munca angajilor mai usor, nu mai grea. De aceea, trebuie sa intelegem ce functioneaza si nu functioneaza in cadrul unei afaceri. Ce proceduri exista, dar nu sunt niciodata aplicate?

Ce ar trebui sa schimbam si sa reorganizam?

Din experienta, ceea ce descoperim ca functioneaza pentru noi pe post de combustibil trebuie folosit in permanenta. Ceea ce ne inspira, ceea ce ne motiveaza trebuie tinut aproape, astfel incat sa putem reveni, oricand simtim nevoia, la ceea ce ne ajuta sa ne reamintim de ce facem ceea ce facem, de unde am plecat, unde am ajuns si spre ce ne indreptam.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici



MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Obiecte de inventar. MONOGRAFIE contabila privind casarea obiectelor de inventar

    • In practica, firmele se confrunta frecvent cu situatii in care anumite obiecte de inventar se deterioreaza iremediabil si nu mai pot fi utilizate in activitatea economica. In lipsa predarii catre o unitate specializata pentru casare, este important ca scoaterea acestora din gestiune sa fie realizata corect din punct de vedere contabil si fiscal. In acest articol explicam care sunt pasii necesari: de la documentele obligatorii (inventariere, proces-verbal, decizia de scoatere), pana la...» citeste mai departe aici

  • Impozit pe profit. Exemplu de calcul pentru suma care poate fi redirectionata prin D177

    • Redirectionarea unei parti din impozitul pe profit catre cauze sociale sau culturale reprezinta o oportunitate importanta pentru contribuabili de a sprijini proiecte cu impact pozitiv in comunitate. Totusi, suma care poate fi directionata prin formularul D177 este limitata si calculata conform unor reguli specifice din Codul fiscal, care tin cont atat de cifra de afaceri, cat si de impozitul pe profit datorat, dar si de sponsorizarile efectuate si alte bonificatii fiscale aplicabile. In acest...» citeste mai departe aici

  • E-Transport: A fost extinsa lista de bunuri cu risc fiscal ridicat?

    • In contextul in care obligatiile de declarare in RO e-Transport devin din ce in ce mai stricte, tot mai multe companii se intreaba daca lista bunurilor cu risc fiscal ridicat a fost modificata sau extinsa. Aceasta intrebare este esentiala, deoarece doar anumite categorii de bunuri, in anumite conditii, impun declararea transportului intern in acest sistem. In acest articol clarificam daca lista oficiala a suferit modificari, ce transporturi intra sub incidenta declararii, cine are aceasta...» citeste mai departe aici

  • Cum sa-ti organizezi mai eficient veniturile si cheltuielile atunci cand esti freelancer

    • Munca de freelancer vine cu multa libertate, dar si cu responsabilitati semnificative in ceea ce priveste administrarea banilor. Fara un salariu fix si cu venituri fluctuante, este esential sa ai o strategie clara de gestionare a finantelor, astfel incat sa poti acoperi toate obligatiile si sa iti construiesti un echilibru financiar pe termen lung. Afla in continuare cum poti sa iti gestionezi veniturile si cheltuielile pentru prosperitate pe termen lung. 1. Tine o evidenta clara si constanta a...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016