Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bugetul din 2014, pregatit pentru marirea pensiilor

25-Nov-2013
2690
Plata pensiilor pe anul viitor se va face fara sincope si asta pentru ca bugetul de stat si cel asigurarilor sociale de stat a fost cosntruit in asa fel incat sa acopere astfel de neajunsuri. Si plata drepturilor de asigurari sociale si a indemnizatiilor de somaj este acoperita, pentru sustinerea respectivelor sectoare alocandu-se 8,2 la suta din PIB, a afirmat ministrul Muncii, Mariana Campeanu, citat de Agerpres.

"Bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale si bugetul pentru somaj au fost construite pe indicatorii macroeconomici si sociali pentru 2014 si pe o prognoza, speram noi realista, in privinta numarului de persoane care vor beneficia de pensie, de ajutoare sociale, de indemnizatii pentru somaj, in asa fel incat sa putem asigura respectivele plati fara nicio sincopa", a declarata ministrul.

Potrivit lui Campeanu, in situatia aparitiei unor fenomene deosebite, exista posibilitatea rectificarilor bugetare, insa actuala constructie se bazeaza pe date realiste. Ministrul Muncii a mai spus ca reducerea cotelor de contributii sociale se va produce dupa executia bugetara de la mijlocul anului viitor, cand vor fi disponibile toate datele, inclusiv influentele reducerii TVA in sistemul de panificatie, pentru a nu fi afectata stabilitatea sistemelor de asigurari sociale.

Constructia bugetara in domeniul asigurarilor sociale de stat si al asigurarilor de somaj a tinut cont de majorarea cu 3,75 la suta a valorii punctului de pensie, precum si scaderea ratei medii a somajului la 4,8 la suta.

Pentru finalul anului 2014 s-a estimat ca numarul de someri va fi de 435.000 fata 438.000 in decembrie 2013. Bugetul asigurarilor sociale de stat pentru 2014 este de 47,2 miliarde lei, cu 3,94 la suta mai mare fata de cel din 2013, prevede proiectul inaintat Parlamentului. 



Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici



MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Codul de procedura fiscala. Prescriptia pentru anul 2019 NU se incheie la data de 1 iulie 2025

    • Termenul de prescriptie fiscala este perioada in care ANAF poate stabili creante fiscale prin decizii de impunere. Pentru anul 2019, acest termen nu se incheie la data obisnuita de 1 iulie 2025, ci a fost prelungit pana la 30 decembrie 2025, ca urmare a suspendarii intervenite in timpul pandemiei. In acest articol explicam cum se calculeaza acest termen si ce implicatii are pentru contribuabili.» citeste mai departe aici

  • Declaratii ANAF. D100, D101 si D177 se depun pana pe 25 iunie si in 2025

    • In anul 2025, termenul de depunere a declaratiilor fiscale precum formularul 100, 101 sau 177 este influentat direct de prevederile OUG nr. 153/2020, aflate inca in vigoare. Acest act normativ stabileste, prin derogare de la Codul fiscal, un termen unificat, data de 25 iunie, pentru depunerea declaratiei anuale de impozit pe profit si a altor declaratii relevante. In acest articol prezentam principalele termene si obligatii fiscale pentru contribuabili, in conformitate cu reglementarile...» citeste mai departe aici

  • Impozit pe profit ERONAT. Firmele au la dispozitie 2 metode pentru a corecta situatia

    • Eroarea in declararea impozitului pe profit poate aparea in practica, mai ales atunci cand sunt implicate venituri neimpozabile, cum sunt dividendele primite de la alte persoane juridice. In cazul in care aceste venituri nu sunt excluse corect la calculul impozitului trimestrial, pot rezulta plati nejustificate catre buget. Specialisutl nostru explica in continuarea articolului cum poate fi corectata o astfel de situatie, ce formulare se folosesc si cum se reflecta ajustarile in contabilitate si...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016