Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cei mai mari datornici din Romania. Cine se afla in fruntea listei?

11-Iul-2014
2020
Pe harta virtuala a datornicilor la creditele din Romania, cei care inregistreaza cele mai mari datorii acumulate pana in acest moment se regasesc in mai multe judete din tara.

Astfel, pe primul loc se afla bucurestenii (populatie si firme), avand credite de 28,7 miliarde de lei, ceea ce reprezinta o treime din totatul banilor imprumutati de romani de la banci. Datele nu includ creditele in euro.

Cei mai multi bani au fost imprumutati de firme, 15,9 miliarde de lei, in timp ce populatia a luat de la banci 11,2 miliarde, cei mai multi pentru consum (6 mld.lei). Suma este de trei ori mai mare decat cea imprumutata pentru achizitia de locuinte si terenuri.

La asemenea sume, si datoriile neachitate sunt pe masura – 3,32 miliarde de lei, la nivelul lunii mai 2014.

In clasamentul datornicilor, bucurestenii sunt urmati de locuitorii din Brasov, cu datorii de 658 de milioane de lei neachitate la timp, cei din Constanta cu 573 mil.lei, Timis-557 mil.lei si Sibiu cu 527 mil.lei.


Pe de alta parte, cei care au cele mai mari probleme in achitarea creditelor sunt locuitorii din Salaj, unde aproape o treime din credite inregistreaza restante (28,3%), urmati de cei din Giurgiu, cu 120 milioane de lei restante la creditele curente de 549 mil. lei si clientii bancilor din Mehedinti cu 181 de milioane lei neplatiti din 766 de milioane.

La polul opus, cei mai buni platnici sunt cei din Covasna, cu numai 76 de milioane de lei neplatiti la timp, Caras-Severin cu 89 de milioane si Harghita cu 92 de milioane de lei.

Expertii BNR afirma ca bancile din Romania sunt capabile sa gestioneze socurile care ar putea aparea in piata.

"Sectorul bancar dispune de resurse suficiente pentru gestionarea unor socuri care ar putea decurge dintr-o posibila intensificare a riscului de credit", afirma BNR.

La 31 decembrie 2013, fondurile proprii ale bancilor se situau la un nivel adecvat (indicator de solvabilitate de 15,5%), fiind totodata compuse din resurse de calitate ridicata, cu o capacitate mare de absorbtie a socurilor (rata a fondurilor proprii de nivel 1 egala cu 14,1%).

In plus, gradul de acoperire a creditelor neperformante cu provizioane era, la finele anului trecut, de 89,8%.

Sursa: DailyBusiness.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Atentie contabili!

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016