Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Modificari in Legea 52/2003. Proiect de ordin privind Procedura de aprobare a regimului derogatoriu

07-Iul-2015
1672

ANAF a transmis recent un comunicat referitor la un nou proiect de ordin pentru modificarea si completarea Ordinului presedintelui ANAF nr. 1221/2009 privind Procedura de aprobare a regimului derogatoriu.

In temeiul prevederilor art. 81 alin. (4) din Ordonanta Guvernului 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in caz de inactivitate temporara sau in cazul obligatiilor de declarare a unor venituri care, potrivit legii, sunt scutite la plata impozitului pe venit, organul fiscal competent poate aproba, la cererea contribuabilului, alte termene sau conditii de depunere a declaratiilor fiscale, in functie de necesitatile administrarii obligatiilor fiscale.

Asupra termenelor si conditiilor va decide organul fiscal potrivit competentelor aprobate prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Procedura privind acordarea regimului de declarare derogatoriu a fost aprobata prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala 1221/2009.

Avand in vedere faptul ca pot aparea situatii in care, pe perioada regimului de declarare derogatyoriu, in sarcina contribuabilului, pot fi instituite noi obligatii declarative pentru impozite, taxe si contributii datorate la bugetul de stat, este necesara completarea procedurii cu dispozitii referitoare si la aceste situatii (ex. impozitul pe constructii).

Astfel, prin prezentul proiect de ordin, se propune modificarea si completarea Anexei nr. 1 la Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala 1221/2009, prin introducerea unei dispozitii privind incetarea regimului de declarare derogatoriu incepand cu luna in care, potrivit legii, in sarcina contribuabilului sunt instituite noi obligatii declarative pentru impozite, taxe si contributii datorate la bugetul de stat.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "Modificari in Legea 52/2003. Proiect de ordin privind Procedura de aprobare a regimului derogatoriu":
Rating:

Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016







Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

© 2007 - 2024 RENTROP & STRATON. All rights reserved.

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016