Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Se pregatesc noi masuri impotriva evaziunii fiscale

07-Dec-2016
1732

Ministrii de Finante din Uniunea Europeana au discutat saptamana aceasta, la Bruxelles, despre combaterea evaziunii fiscale, in special despre masurile de stopare a practicilor prin care societatile exploateaza neconcordantele dintre sistemele fiscale ale statelor membre si cele ale tarilor terte, pentru a se sustrage de la plata impozitelor. Subiectul va fi si pe agenda presedintiei malteze, pentru a se ajunge la un acord asupra propunerii de directiva.

"Apreciem si sustinem propunerea Comisiei Europene, pe care o consideram un instrument necesar si foarte util pentru prevenirea erodarii bazei fiscale. De asemenea, suntem de acord si cu data de implementare a directivei – sfarsitul anului 2018", a declarat Anca Dragu, ministrul Finantelor Publice.

Totodata, ministrii au discutat si au agreat abordarea generala a Regulamentului privind Fondul European pentru Investitii Strategice in sensul extinderii categoriilor de investitii si a bugetului alocat pentru acest instrument.

"Pentru Romania este esentiala asigurarea sprijinului din partea BEI si a Comisiei Europene pentru pregatirea proiectelor de investitii care pot fi finantate prin acest Fond. Cele doua institutii europene trebuie sa asigure un acces echilibrat pentru toate statele membre si sa finanteze proiecte de calitate prin Fondul European pentru Investitii Strategice", a precizat Anca Dragu.

Ministrii au avut si un prim schimb de opinii pe marginea amplului pachet legislativ, publicat recent, referitor la masurile de reducere a riscurilor in sectorul financiar-bancar. Pachetul vizeaza cresterea stabilitatii financiare in statele membre prin consolidarea rolului institutiilor bancare, in vederea construirii unei piete de capital atractive.

Pe agenda reuniunii au mai fost inscrise teme precum implementarea Uniunii Bancare, pachetul TVA aplicabil in sectorul digital, Semestrul European 2017, uniunea pietelor de capital, combaterea finantarii terorismului, propunerile de modificare a Directivei privind combaterea spalarii banilor si a celei privind taxa pe tranzactiile financiare.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Bon fiscal emis eronat. Cum se poate face corectia contabila

    • Bonul fiscal este un document important in desfasurarea activitatii unei firme, fiindca include informatii referitoare la toate tranzactiile efectuate de aceasta, precum livrari de bunuri sau prestari de servicii, si este emis de casele de marcat fiscale electronice. Tocmai de aceea este necesar ca acestea sa fie corecte atunci cand sunt oferite clientilor de catre comercianti. Insa cum putem proceda in cazul in care o firma a emis un bon fiscal eronat? Cum se poate face corectia contabila?...» citeste mai departe aici

  • Controale ANAF 2024. Nereguli descoperite la persoanele fizice in luna august

    • Persoanele fizice, la fel ca cele juridice, au obligatii fiscale catre stat precum plata unor impozite, taxe sau contributii catre buget. In caz contrar, in urma controalelor ANAF, s-a putea sa fie amendate sau sa sufere alte consecinte fiscale. In acest articol vom vedea ce nereguli au descoperit inspectorii ANAF in urma controalelor la persoanele fizice din luna august 2024, asa cum apare in documentul publicat de institutie pe site-ul oficial. Controale ANAF 2024. Nereguli descoperite la...» citeste mai departe aici

  • RO e-Factura la nivelul ONRC. Cand are institutia obligatia de a trimite facturile in sistem

    • Referitor la prevederile OUG nr. 120/2021 privind administrarea sistemului national RO-e Factura si cele ale Codului Fiscal (Legea nr. 227/2015), Oficiul National al Registrului Comertului va aduce la cunostinta urmatoarele aspecte: RO e-Factura la nivelul ONRC. Cand are institutia obligatia de a trimite facturile in sistem Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), prin activitatea sa de baza desfasurata ca autoritate publica, emite facturi fara TVA pentru serviciile specifice...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016