Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum a modificat OPANAF 3883/2013 formularul 205?

19-Feb-2014
3759
Pentru veniturile realizate incepand cu 1 ianuarie 2013, formularul 205 se depune pana la 28 februarie 2014.

Prin OPANAF 3883/2013 au fost efectuate urmatoarele schimbari:

1. se modifica si se inlocuieste formularul 205 "Declaratie informativa privind impozitul retinut la sursa si castigurile/pierderile realizate. pe beneficiari de venit". Formularul se utilizeaza pentru declararea veniturilor realizate incepand cu 1 ianuarie 2013.

2. se modifica instructiunile de completare a formularului 205, astfel:

* Despre organul fiscal competent


Declaratia se depune la organul fiscal la care platitorii de venituri sunt inregistrati in evidenta fiscala.

In cazul sediilor secundare inregistrate ca platitori de impozit pe veniturile din salarii, declaratia corespunzatoare activitatii sediilor secundare se depune de contribuabilul care le-a infiintata, pe codul de inregistrare fiscala al acestuia, la organul fiscal in a carui evidenta fiscala este inregistrat contribuabilul.

In cazul contribuabililor nerezidenti care desfasoara activitati pe teritoriul Romaniei prin unul sau mai multe sedii permanente, declaratia se depune la organul fiscal pe a carui raza teritoriala se afla situat sediul permanent desemnat, potrivit legii.

Pentru angajatii care au fost detasati la o alta entitate, declaratia se completeaza de catre angajator sau de catre platitorul de venituri din salarii in cazul in care angajatul detasat este platit de entitatea la care a fost detasat.

In situatia in care plata venitului salarial se face de entitatea la care angajatii au fost detasati, angajatorul care a fost detasat comunica platitorului de venituri din salarii la care acestia sunt detasati date referitoare la deducerea personala la care este indreptatit fiecare angajat.


Pe baza acestor date platitorul de venituri din salarii la care angajatii au fost detasati intocmeste statele de salarii si calculeaza impozitul, in scopul completarii declaratiei.




3. Sectiunea V "DATE INFORMATIVE PRIVIND IMPOZITUL PE VENITURILE DIN SALARII" se completeaza de catre platitorii de venituri din salarii, pentru fiecare persoana fizica care realizeaza venituri din salarii sau asimilate acestora, la functia de baza ori in afara functiei de baza.


In cadrul acestei sectiuni apar doua capitole, astfel:

A. Date informative privind impozitul pe veniturile din salarii platite pentru activitatea salariala desfasurata in Romania.

B. Date informative privind impozitul pe veniturile din salarii platite pentru activitatea salariala desfasurata in strainatate.

Sursa: Finante Arges


Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici



MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici






Sfaturi de la experti



Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016