Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Modalitatea de calcul a impozitului specific pentru un restaurant. Cum procedam?

18-Iul-2017
7770

Vom vedea, prin cele de mai jos, cum se calculeaza impozitul specific pentru activitatea de restaurant (cod CAEN 5610) si cum determin suprafata utila. 

Spatiul inchiriat depaseste 380 metri patrati si include magazia de marfuri si bucataria. Vom vedea si cum determinam in ce zona (A, B, C) se afla spatiul.

Potrivit ART. 6 alin. (1) din Normele metodologice de aplicare a Legii 170/2016, in aplicarea art. 6 alin. (1) din lege, impozitul specific anual corespunzator codurilor CAEN 5610 "Restaurante", 5621 "Activitati de alimentatie (catering) pentru evenimente", 5629 "Alte servicii de alimentatie n.c.a." se calculeaza, pe fiecare unitate, conform formulei stabilite in anexa nr. 1 la lege, dupa cum urmeaza: 
Impozit specific anual/unitate = k * (x + y * q) * z, unde: 
k - 1.400, valoarea impozitului standard (lei); 
x - variabila in functie de rangul localitatii; 
y - variabila in functie de suprafata utila comerciala/de servire/de desfasurare a activitatii; 
z - coeficient de sezonalitate; 


q - 0,9, coeficient de ajustare pentru spatiu tehnic unitate - locatie de desfasurare a activitatilor.

Suprafata utila comerciala/de servire pentru codurile CAEN 5610 - "Restaurante" si 5630 - "Baruri si alte activitati de servire a bauturilor" reprezinta suma suprafetelor saloanelor, teraselor si gradinilor de vara, conform certificatului de clasificare/autorizatie. Deci nu are importanta suprafata din contractul de inchiriere. Pentru calculul impozitului specific se va utiliza suprafata din autorizatia de functionare.

Pentru stabilirea variabilei in functie de rangul localitatii se vor avea in vedere Reglementarile urbanistice de incadrare pe zone si categorii de folosinta a terenului Municipiului Bucuresti.

In concluzie, pentru calculul impozitului specific, variabila y va fi aleasa in functie de suprafata din autorizaria de functionare a restaurantului (care probabil nu include si magazinul), iar variabila x este cea fin reglementarile urbanistice aprobate de primaria Bucuresti.

Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Daniel Crevelescu - Economist

 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Atentie contabili!

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016