Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pensia, mai nesigura decat salariul

19-Ian-2011
3086
Cand cetatenii romani au fost obligati sa se sprijine pe pilonul II de pensii, multi analisti economici au sarit ca arsi. Arsi pentru ca tu contribui acum, luna de luna, an de an, iar fondul de pensii particular nu-ti garanteaza ca iti va da mai mult decat ai cotizat, nici "macar" nu se osteneste sa-ti indexeze viitoarea pensie cu inflatia.

Intr-adevar, mare problema... De ce sa ma mire ca nu-mi garanteaza un fond privat ca inflatia nu-mi mananca banii ?de batranete?, cand insusi fondul de pensii de stat nu garanteaza asta. De fapt, nu garanteaza absolut nimic si, la cat de credibil e, garantia lui ar valora cat o ceapa degerata. Asta in ciuda faptului ca, in orice tara, statul ar trebui sa fie culmea credibilitatii.

Mai rau decat lipsa oricarei garantii, acelasi stat nu numai ca nu indexeaza pensiile, dar le mai si taie, ca sa-si carpeasca nepriceperea in administrarea bugetelor.
Adica, statul i-a obligat pe actualii pensionari sa contribuie la fondurile de pensii, si acelasi stat trebuia sa le dea pensie proportional cu a lor contributie. Au contribuit mult, vor avea mult. Au contribuit putin, vor avea putin.

Dar, in loc sa fie pastrat acest raport, banii s-au dus si se duc, de-a valma, pentru pensiile celor care au iesit deja din campul arid al muncii, urmand ca pensiile noastre, daca le vom mai apuca, sa ni le plateasca urmasii nostri. Care sunt din ce in ce mai putini, fizic, cuantificabil, caci aproape fiecare an este insotit de un asa-zis spor (...)

Click Aici si citeste articolul intreg pe portalul www.Manager.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Bon fiscal emis eronat. Cum se poate face corectia contabila

    • Bonul fiscal este un document important in desfasurarea activitatii unei firme, fiindca include informatii referitoare la toate tranzactiile efectuate de aceasta, precum livrari de bunuri sau prestari de servicii, si este emis de casele de marcat fiscale electronice. Tocmai de aceea este necesar ca acestea sa fie corecte atunci cand sunt oferite clientilor de catre comercianti. Insa cum putem proceda in cazul in care o firma a emis un bon fiscal eronat? Cum se poate face corectia contabila?...» citeste mai departe aici

  • Controale ANAF 2024. Nereguli descoperite la persoanele fizice in luna august

    • Persoanele fizice, la fel ca cele juridice, au obligatii fiscale catre stat precum plata unor impozite, taxe sau contributii catre buget. In caz contrar, in urma controalelor ANAF, s-a putea sa fie amendate sau sa sufere alte consecinte fiscale. In acest articol vom vedea ce nereguli au descoperit inspectorii ANAF in urma controalelor la persoanele fizice din luna august 2024, asa cum apare in documentul publicat de institutie pe site-ul oficial. Controale ANAF 2024. Nereguli descoperite la...» citeste mai departe aici

  • RO e-Factura la nivelul ONRC. Cand are institutia obligatia de a trimite facturile in sistem

    • Referitor la prevederile OUG nr. 120/2021 privind administrarea sistemului national RO-e Factura si cele ale Codului Fiscal (Legea nr. 227/2015), Oficiul National al Registrului Comertului va aduce la cunostinta urmatoarele aspecte: RO e-Factura la nivelul ONRC. Cand are institutia obligatia de a trimite facturile in sistem Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), prin activitatea sa de baza desfasurata ca autoritate publica, emite facturi fara TVA pentru serviciile specifice...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016