Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Precizari ANAF privind sponsorizarile efectuate de microintreprinderi

06-Nov-2018
6467

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a publicat o informare privind efectuarea de sponsorizari de catre microintreprinderi pentru sustinerea entitatilor nonprofit, precizand limita valorii pana la care aceste sume se pot scadea din impozitul pe venitul microintreprinderilor.

“Microintreprinderile care efectueaza sponsorizari, potrivit Legii nr. 32/1994, pentru sustinerea entitatilor nonprofit si a unitatilor de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditati cu cel putin un serviciu social licentiat, potrivit legii, scad sumele aferente din impozitul pe veniturile microintreprinderilor pana la nivelul valorii reprezentand 20% din impozitul datorat pentru trimestrul in care au inregistrat cheltuielile respective”, se arata in informarea privind noutatile legislative emisa de Directia Generala Regionala a Finantelor Publice (DGRFP) Brasov.

Sponsorizarile ale caror sume nu au fost scazute din impozitul datorat se pot raporta in trimestrele urmatoare, fara a depasi o perioada de 28 de trimestre consecutive, iar scaderea sumelor aferente din impozitul pe profit se va face in ordinea inregistrarii lor, in aceleasi conditii, la fiecare termen de plata a impozitului pe veniturile microintreprinderilor. 

De retinut este faptul ca microintreprinderile care efectueaza sponsorizari trebuie sa depuna formularul 107 „Declaratie informativa privind beneficiarii sponsorizarilor/ mecenatului/ burselor private".

Termene de depunere a Declaratiei informative – formular 107: 
a) pana la data de 25 ianuarie inclusiv a anului urmator; 
b) pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare ultimului trimestru pentru care se datoreaza impozit pe veniturile microintreprinderilor, in situatiile in care: 
• s-a optat pentru trecerea ca platitor de impozit pe profit ca urmare a subscrierii unui capital social de cel putin 45.000 lei,


• s-a iesit din sistem in cursul anului ca urmare a realizarii de venituri mai mari de 1.000.000 euro; 
c) pana la data depunerii situatiilor financiare in cazul persoanelor juridice care se dizolva cu lichidare, potrivit legii, in cursul aceluiasi an in care a inceput lichidarea;
d) pana la inchiderea perioadei impozabile, in cazul persoanelor juridice care, in cursul anului fiscal, se dizolva fara lichidare.

BAZA LEGALA care a stat la baza acestei informari: 
- Legea 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, Titlul III Impozitul pe veniturile microintreprinderilor, articolele 42, 48 si 56 completate de OUG 25/2018 si articolul 52;
- Legea 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificarile si completarile ulterioare; - Ordinul ANAF 1825/2018 pentru aprobarea modelului si continutului formularului 107 "Declaratie informativa privind beneficiarii sponsorizarilor/mecenatului/burselor private" 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "Precizari ANAF privind sponsorizarile efectuate de microintreprinderi":
Rating:

Nota: 4.5 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016







Sfaturi de la experti



© 2007 - 2024 RENTROP & STRATON. All rights reserved.

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016