Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfat pentru afaceri: Ce obiceiuri productive au antreprenorii de succes?

28-Sep-2015
1859

E deja cunoscut faptul ca antreprenorii sunt printre cei mai ocupati oameni. O zi din viata unui antreprenor inseamna o multime de decizii luate sub presiunea timpului, sedinte, comunicare, cercetare. Si tocmai pentru ca sunt atat de multe si atat de variate, lucrurile pot scapa adesea de sub control.

Exista insa o rutina a celor mai productivi si de succes oameni de afaceri si am decis sa redam mai jos, incepand cu aceasta ocazie o noua serie de articole, cateva sfaturi in aceasta privinta.

1. Antreprenorii de succes au o rutina bine stabilita.


Desi de obicei ne gandim ca rutina inseamna un program de la 9 la 5, orice om productiv are un program zilnic pe care il respecta, poate adesea fara sa isi dea seama. Pentru un antreprenor un program destul de strict devine o necesitate, lucru valabil si pentru un freelancer care isi da repede seama ca e imperios necesar sa isi pretuiasca timpul la adevarata sa valoare. Fara o rutina, antreprenorul nu va putea duce prea multe lucruri la bun sfarsit.

Diferenta intre programul impus si cel construit de un om e ca cel de-la doilea poate avea o structura foarte diferita. Desi e o provocare, un astfel de program trebuie construit si include elemente variate, in functie de afacerea fiecarui antreprenor in parte.

Elementele de care oricine va tine cont insa au legatura cu urmatoarele aspecte:

- prioritizarea sarcinilor


- stabilirea unor ore pentru terminarea unor proiecte/sarcini
- programarea stricta a intalnirilor de lucru/a sedintelor
- stabilirea unor zile sau ore in care se dezvolta produse, se discuta strategiile noi, se aduc in discutie propunerile pentru dezvoltarea companiei etc. (acestea pot fi impartite pe diferite zile din saptamana)
- gestionarea parteneriatelor
- managementul resurselor umane etc.

Putem construi o agenda de lucru in baza acestor sarcini pe care nu trebuie sa le scapam din vedere. Fie ca activitatile programate sunt stabilite pe zile sau la ore anumite, un astfel de program trebuie sa existe pentru un management eficient.


2. Exercitii pentru o minte ascutita.

Exercitiile sunt facute atat pentru corp, cat si pentru minte. Si discutam si aici, din nou, despre rutina. De data aceasta, rutina exercitiilor fizice va avea un efect remarcabil asupra abilitatilor noastre organizatorice si ne va ajuta sa devenim mult mai productivi tocmai datorita dezvoltarii acestor capacitati.


In plus, toate aceste activitati ne elibereaza de stres si ne ajuta sa luam decizii mai bune, oferindu-ne o perspectiva mai clara asupra lucrurilor.


3. Documentarea progresului.

Atunci cand suntem propriii nostri sefi, tot noi suntem cei care trebuie sa verifice daca sarcinile au fost executate la timp si daca au fost indeplinite cu succes. Daca noi nu urmarim derularea unui proiect, atunci ne putem astepta la rezultate slabe in viitorul apropiat. Vigilenta trebuie sa devina, asadar, o trasatura exersetata in mod frecvent.


Trebuie, asadar, sa trecem in revista periodic progresele inregistrate de noi insine, de cei care lucreaza impreuna cu noi sa dezvolte afacerea si asa mai departe. Trebuie sa gasim timp pentru a evalua progresele si pentru a identifica aspectele pe care le avem de imbunatatit. Si tot prin astfel de verificari ne putem da seama de elemente care tin de buget, de fluxul de numerar si de eventualele obstacole financiare pe care le-am putea intampina in viitor.


Vom reveni si cu alte subiecte pe aceasta tema. Daca aveti idei sau opinii pe care doriti sa ni le impartasiti, va asteptam cu interes comentariile in casuta de mesaje de la finalul articolului.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici



MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Masuri fiscale iunie 2025: Cresteri de taxe, controale extinse si taieri bugetare anuntate de viitorul Guvern

    • Un nou pachet de masuri fiscale si reforme bugetare se pregateste sa redefineasca echilibrul economic al Romaniei. Potrivit unui draft al Programului de Guvernare, publicat de profit.ro, viitorul Executiv intentioneaza sa implementeze un set extins de politici care sa sporeasca veniturile statului si sa reduca deficitul bugetar. Planul include majorari de taxe si accize, largirea bazei de impozitare si o ofensiva clara impotriva evaziunii fiscale, sustinuta de digitalizare, controale riguroase...» citeste mai departe aici

  • D101 in 2025. Termen limita + completarea D101 pentru pierderi fiscale si sponsorizari

    • Multi contribuabili se intreaba daca si in acest an data de 25 iunie 2025 este termenul limita pentru depunerea Declaratiei D101 privind impozitul pe profit aferent anului 2024. De asemenea, firmele pot transmite in acest an si Formularul 177, pentru redirectionarea unei parti din impozitul pe profit catre sponsorizari. In acest articol gasesti raspunsuri la aceste intrebari legate de completarea corecta a D101, mai ales in cazurile in care ai pierderi fiscale reportate. Iti...» citeste mai departe aici

  • Casa de marcat portabila pentru PFA. Speta utila cu privire la obligativitatea utilizarii ei

    • In contextul legislatiei fiscale actuale, utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale (case de marcat) este obligatorie pentru majoritatea operatorilor economici care incaseaza contravaloarea bunurilor si serviciilor direct de la populatie. Totusi, odata cu diversificarea modului in care sunt prestate aceste servicii, au aparut si solutii moderne precum casele de marcat portabile, esentiale mai ales pentru activitatile desfasurate in afara sediului fix, cum ar fi serviciile de asistenta...» citeste mai departe aici

  • [Declaratia unica rectificativa] Termene de depunere, reglementari cheie si studii de caz

    • Declaratia Unica rectificativa reprezinta instrumentul prin care contribuabilii persoane fizice pot corecta eventualele erori aparute in formularul initial, fie ca este vorba de venituri, contributii sociale sau alte obligatii declarate. In acest articol va oferim o prezentare clara a termenelor de depunere, a reglementarilor-cheie prevazute de legislatia fiscala, precum si studii de caz relevante care ilustreaza modul corect de completare si transmitere a declaratiei rectificative.» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016