Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Societate inactiva. Ce declaratii se depun si ce presupune procedura de radiere?

16-Mar-2016
23448

In cazul urmator, pornim de la o societate fara activitate careia i s-a anulat cu 3 ani in urma inregistrarea in scopuri de TVA si care este inactiva la RECOM. Societatea a fost declarata inactiva si de catre Fisc.

Pana la aceasta data s-au depus bilant anual si D100 la trimestru. In noile conditii, de inactivitate declarata de RECOM si Fisc, vom vedea ce declaratii trebuie sa depuna firma, daca va depune bilantul, precum si ce presupune radierea acestei societati daca unul dintre actionari este actionar si administrator in cadrul altor societati (una aflata in faliment).

Daca societatea nu a obtinut un regim derogatoriu de declarare in temeiul art. 81 alin. 4 din vechiul Cod de procedura fiscala si OPANAF 1221/2009, atunci ea nu este exceptata de la obligativitatea depunerii declaratiilor pentru obligatiile fiscale cu care mai figureaza in vectorul fiscal (declaratia D100).

Si bilantul contabil/situatia financiara anuala trebuie depus intrucat declaratie de nedesfasurare de activitate se depune doar de catre persoanele juridice care de la constituire nu au desfasurat activitate, dupa cum se prevede la art. 36 alin. 2 din Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Radierea societatii implica parcurgerea tuturor etapelor incepand cu hotararea de dizolvare si pana la radierea propriu-zisa conform art. 237 din Legea societatilor nr. 31/1990, republicata, cu modificarile ulterioare, fara a fi influentata de faptul ca unul din actionari este acttionar/administator in cadrul altor societati, intre care una in faliment, avand in vedere ca societatea nu a avut activitate de o perioada mare de timp si, banuim, nu s-a pus problema ca aceasta ar detine active instrainate in frauda creditorilor de societatea aflata in faliment.

Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Constanta Popa – Economist

 

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?



MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

Atentie contabili!
MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016