Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Atentie! Nu uita sa depui la timp Declaratia 400

13-Feb-2012
3698
In luna februarie, contribuabilii au obligatia de a depune mai multe declaratii care privesc impozitul pe profit si veniturile obtinute. In aceasta categorie se inscriu si contribuabilii agenti platitori de venituri din economii sub forma platilor de dobanzi obtinute din Romania de persoane fizice rezidente fiscal in state membre ale Uniunii Europene, teritoriile dependente de Marea Britanie si de Regatul Olandei, precum si teritoriile terte, conform acordurilor incheiate intre Romania si aceste teritorii: pana miercuri 29 februarie 2012 inclusiv, care au obligatia sa completeze si sa depuna la organul fiscal competent, "Declaratia informativa privind veniturile din economii obtinute din Romania de persoane fizice rezidente in state membre ale Uniunii Europene, tari terte si teritorii dependente sau asociate", formular 400.

Declaratia se depune in vederea schimbului automat de informatii intre statele membre cu privire la declararea veniturilor sub forma de dobanzi si asimilate acestora platite sau garantate persoanelor fizice rezidente fiscal in state membre ale Uniunii Europene, teritoriile dependente de Marea Britanie si de Regatul Olandei, precum si teritoriile terte.

Formularul se completeaza si se depune in format electronic si va fi insotit de borderoul centralizator prevazut in anexa nr. 3 a Ordinului, semnat si stampilat, conform legii.

Declaratia si borderoul centralizat pot fi completate cu ajutorul programului de asistenta, care poate fi descarcat de pe websiteul www.anaf.ro, sectiunea Asistenta contribuabili/Programe utile.

Declaratia se depune la organul fiscal la care platitorul de venit este inregistrat in evidenta fiscala. In situatia in care platitorul de venit detine sedii secundare care efectueaza plati de venituri din dobanzi, informatiile se centralizeaza la nivelul societatii-mama si se declara de catre aceasta.


*
Baza legala: art. 119 alin. (1 indice 1) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare; Ordinul ministrului Economiei si Finantelor nr. 564/2007 pentru aprobarea modelului si continutului declaratiei informative privind veniturile din economii obtinute din Romania de persoane fizice rezidente in state membre ale Uniunii Europene, tari terte si teritorii dependente sau asociate.



Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici



MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • SANCTIUNI pentru neconformarea cu E-Factura in B2C de la 1 iulie 2025

    • De la 1 iulie 2025, firmele care nu transmit facturile catre persoane fizice in sistemul RO e-Factura risca amenzi usturatoare. Extinderea obligativitatii e-Facturii si in relatia B2C aduce noi responsabilitati pentru toti operatorii economici, indiferent de metoda de plata folosita de client. In acest articol, explicam cine este vizat, ce reglementari trebuie respectate si care sunt sanctiunile prevazute de lege.» citeste mai departe aici

  • GHID e-Transport 2025: Termene, Obligatii si Sanctiuni

    • Autoritatile fiscale au revizuit recent ghidul oficial privind utilizarea sistemului RO e-Transport, pentru a reflecta modificarile legislative din 2024–2025 si pentru a alinia platforma la noua sa structura. In prezent, sistemul este impartit clar in doua directii: transporturile nationale de bunuri cu risc fiscal ridicat si transporturile internationale, indiferent daca implica sau nu astfel de bunuri. In continuarea articolului vom vedea ce transporturi trebuie declarate,...» citeste mai departe aici

  • Impozit dividende. Ce cota aplici daca platesti dividende in 2025

    • Daca intentionezi sa platesti dividende in 2025, este important sa cunosti cota actuala de impozitare si obligatiile fiscale aferente. In prezent, impozitul pe dividende este de 10%, iar retinerea si virarea acestuia la bugetul de stat intra in sarcina platitorului. In continuare, explicam cine datoreaza acest impozit, cand se plateste si in ce situatii se pot aplica exceptii.» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016