Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Controalele CSM scot la iveala incalcarea solutionarii pentru procedurile de insolventa

24-Nov-2011
2980
Mai multe controale organizate de Consiliul Superior al Magistraturii au aratat ca in administrarea procedurii de insolventa exista si unele cazuri de incalcare a normelor procedurale de solutionare a cauzelor.

Inspectorii avizati au constatat astfel incalcarea dispozitiilor art. 8 alin. (3) din Legea nr. 85/2006, privind modul de inaintare a dosarului in vederea solutionarii recursului de catre instanta de control judiciar.

In urma acestor verificari, CSM a emis un comunicat prin care mentioneaza urmatoarele:

"Potrivit acestei prevederi, derogatorii de la dreptul comun, in vederea solutionarii recursului formulat impotriva hotararilor judecatorului sindic, se trimit la curtea de apel in copie certificata numai actele care intereseaza solutionarea caii de atac si care sunt selectate de judecatorul sindic.

Daca instanta de recurs considera necesare si alte acte din dosarul de fond, solicita partilor interesate sa le depuna in copie certificata, intregul dosar de fond ramanand la dispozitia judecatorului sindic pentru a parcurge celelalte etape prevazute de lege. Desi dispozitiile derogatorii de la dreptul comun au fost adoptate in urma cu 7 ani, inca se mai constata o practica, generata in principal de curtile de apel, prin care se inainteaza intregul dosar sau unele volume in vederea solutionarii recursurilor declarate si nu de copii certificate, procedeu utilizat, de regula, in cauzele mai complexe.


Prin Hotararea nr. 425/23.06.2011, Sectia pentru Judecatori a CSM a reglementat crearea dosarelor asociate pentru solutionarea diverselor cereri aferente procedurii de insolventa, facilitand inaintarea actelor relevante solutionarii recursului, selectate deja la momentul formarii dosarului asociat, insa au fost constatate situatii in care completul de recurs a solicitat atasarea dosarului integral. Aceste practici, raportate la stadiul si specificul fiecarei cauze, conduc la prelungirea procedurilor de insolventa, in marea majoritate a cazurilor neputand fi respectat termenul de 10 zile de solutionare a recursului prevazut de art. 8 alin. 3 din Legea nr. 85/2006".

De asemenea, CSM a facut un apel catre tribunale in ceea ce priveste "necesitatea luarii masurilor necesare punerii in aplicare a dispozitiilor dispozitiilor art. 8 alin. 3 din Legea nr. 85/2006 privind modul de inaintare a dosarului in vederea solutionarii recursului de catre instantele de control judiciar".

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici


MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016