Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Guvernul reduce cu 2 miliarde lei arieratele companiilor de stat

18-Feb-2014
2250
In urmatoarea sedinta, Guvernul va adopta un plan de restructurare care va include o reducere a arieratelor companiilor de stat cu aproximativ 2 miliarde de lei, asa cum a anuntat vineri, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea.

"In primul rand, arieratele companiilor de stat, primele pe care le observam, aproximativ 8 miliarde de lei, au scazut de la luna la luna. Nu au scazut atat de agresiv, atat de mult cat ne-am propus sa scada, dar traim intr-un context.

Datoriile sectorului privat nu au scazut mai rapid decat ale sectorului public, iar raportul e de 4 la 1, deci privatul are datorii la stat de patru ori mai mari decat statul. In sedinta urmatoare de Guvern, cum a spus si domnul prim-ministru, vom adopta un plan de restructurare, care va include o reducere a arieratelor companiilor de stat cu aproximativ 2 miliarde de lei", a aratat Liviu Voinea.

La inceputul acestei luni, sefa misiunii Fondului Monetar International (FMI) in Romania, Andrea Schaechter, arata ca Guvernul nu si-a indeplinit tinta de reducere a arieratelor asumata pentru ultimul trimestru al anului trecut.

"Reducerea arieratelor asumata pentru finalul lunii septembrie - finalul lunii decembrie, de un miliard (de euro - n.r.), nu a fost realizata. Speram ca Guvernul sa revina si sa recupereze. Trebuie luate masuri de restructurare in aceste companii. Avem tinte trimestriale, iar tinta pentru urmatoarea perioada este mai putin de un miliard", a declarat Schaechter.


"Nu pot sa va dau nume de companii acum, dar sectorul transporturilor, unde discutam de ceva vreme, este unul dintre sectoarele care contribuie cel mai mult in termeni negativi la aceste arierate. Aici sunt peste 50% din aceste arierate", a continuat Schaechter.

Ea a mentionat totusi CFR Calatori si CFR Infrastructura, unde bugetele pentru acest an au fost adoptate si se asteapta noi progrese, iar nivelul subventiilor trebuie aliniate acestor bugete.

Schaechter a subliniat ca aceasta problema trebuie transata pana la urmatoarea intrunire a boardului FMI, care de regula are loc la doua luni de la finalul fiecarei vizite.

Sursa: Agerpres


Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici



MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Codul de procedura fiscala. Prescriptia pentru anul 2019 NU se incheie la data de 1 iulie 2025

    • Termenul de prescriptie fiscala este perioada in care ANAF poate stabili creante fiscale prin decizii de impunere. Pentru anul 2019, acest termen nu se incheie la data obisnuita de 1 iulie 2025, ci a fost prelungit pana la 30 decembrie 2025, ca urmare a suspendarii intervenite in timpul pandemiei. In acest articol explicam cum se calculeaza acest termen si ce implicatii are pentru contribuabili.» citeste mai departe aici

  • Declaratii ANAF. D100, D101 si D177 se depun pana pe 25 iunie si in 2025

    • In anul 2025, termenul de depunere a declaratiilor fiscale precum formularul 100, 101 sau 177 este influentat direct de prevederile OUG nr. 153/2020, aflate inca in vigoare. Acest act normativ stabileste, prin derogare de la Codul fiscal, un termen unificat, data de 25 iunie, pentru depunerea declaratiei anuale de impozit pe profit si a altor declaratii relevante. In acest articol prezentam principalele termene si obligatii fiscale pentru contribuabili, in conformitate cu reglementarile...» citeste mai departe aici

  • Impozit pe profit ERONAT. Firmele au la dispozitie 2 metode pentru a corecta situatia

    • Eroarea in declararea impozitului pe profit poate aparea in practica, mai ales atunci cand sunt implicate venituri neimpozabile, cum sunt dividendele primite de la alte persoane juridice. In cazul in care aceste venituri nu sunt excluse corect la calculul impozitului trimestrial, pot rezulta plati nejustificate catre buget. Specialisutl nostru explica in continuarea articolului cum poate fi corectata o astfel de situatie, ce formulare se folosesc si cum se reflecta ajustarile in contabilitate si...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016