
Atentie contabili!
Legea privind combaterea Spalarii banilor a fost modificata!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Legea pentru Spalarea banilor - Noutati 2021
"M-am decis sa facem mai vizibile activitatile de informare privind conditiile (altminteri, cuprinzatoare) obligatoriu a fi prevazute in contractele dintre angajator si angajatul roman", spune ministrul Muncii, Violeta Alexandru.
Intr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, ministrul Muncii atrage atentia angajatilor romani care lucreaza in strainatate asupra elementelor obligatorii pe care ar trebui sa le regaseasca in contractele de munca.
“M-am decis sa facem mai vizibile activitatile de informare privind conditiile (altminteri, cuprinzatoare) obligatoriu a fi prevazute in contractele dintre angajator si angajatul roman. Datoria noastra este ca fiecare roman care doreste sa munceasca, in Romania sau in afara, sa stie care ii sunt drepturile, conform legislatiei romanesti. Acestor prevederi li se adauga cele aplicabile in tara de destinatie si, sigur, o atentie sporita trebuie sa aiba orice angajat cu privire la respectarea, de catre angajator, a platii contributiilor pentru munca prestata.
Am solicitat o discutie cu Ministrul Muncii din Germania pentru ca doresc sa transmit rugamintea mea si a Guvernului Orban pentru acordarea atentiei cuvenite conditiilor de munca pentru muncitorii romani. La nivel operational, ma implic in facilitarea comunicarii intre institutiile de control din domeniul muncii din orice tara in care avem, acum si in general, comunitati de romani la munca”, scrie oficialul de la Ministerul Muncii.
Iata care sunt Elemente obligatorii din contractul de munca dintre angajatul roman si angajatorul strain, conform Legii nr. 156/2000, asa cum sunt ele amintite de MMPS:
Ministrul Violeta Alexandru a precizat ca intre ea si atasatul de munca din Germania (reprezentant al Ambasadei Romaniei in Germania) este o comunicare permanenta in aceasta perioada, in contextul recentelor plecari ale romanilor la munca, in strainatate, in timp ce Inspectia Muncii informeaza asupra situatiei din teren.
“ (…) Din controalele Inspectiei Muncii nu se vad probleme in etapele de inceput, acelea de facilitare a angajarii respectiv de semnare a contractului. Am cerut o atentie sporita in aceasta perioada. 345 de controale au fost efectuate, de catre IM, in ianuarie si februarie anul acesta. Cand romanii ajung in tara de destinatie, institutiile de control de acolo verifica daca prevederile contractului (altfel, destul de detaliate – vorbind despre durata contractului, asigurare medicala, conditii de prezenta la lucru, conditii de cazare, transport dus – intors) se respecta intocmai. Sunt omul care insista in toate comunicarile publice si voi insista in continuare: fiecare roman trebuie sa munceasca cu forme legale. (…) Am inceput o analiza a legislatiei in domeniu. Nu exclud masuri”, mai noteaza ministrul Violeta Alexandru.
Legea privind combaterea Spalarii banilor a fost modificata!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
Legea pentru Spalarea banilor - Noutati 2021
Intrebare: Furnizorul nostru de produse se afla in Serbia. In grupul de cost intra mai multi parteneri din Serbia: 1. transport/asigurare; 2. manipulare. Primim facturi de transport, etichetare, manipulare din Serbia fara tva. Le includem in...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Intrebare: In cazu de fata se pot pune in aplicare prevederile art. 142 alin. (1) lit. l) din Codul fiscal privind scutirea, urmata de livrarea intracomunitara potrivit art. 143 alin. (2) din Codul fiscal? Care sunt implicatiile? Care sunt...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<