Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Factura simplificata - noile reguli din Codul Fiscal actualizat

09-Nov-2012
13479
Odata cu modificarea art. 155 din Codul fiscal prin OG nr. 15/2012, au fost stabilite reguli noi privind facturarea. In principal, au fost reglementate situatiile care se refera la facturile simplificate, aplicabile incepand cu 1 ianuarie 2013.

Facturile simplificate contin mai putine informatii obligatorii decat facturile emise in regim normal, astfel ca si in 2013 vor include elementele care se regasesc si in prezent:

- data emiterii;
- identificarea persoanei impozabile care a livrat bunurile sau a prestat serviciile;
- identificarea tipului de bunuri sau servicii furnizate;
- suma taxei colectate sau informatiile necesare pentru calcularea acesteia;

Noutatea adusa de OG nr. 15/2012 se refera la adaugarea in cadrul facturilor emise in sistem simplficat a unei informatii care sa trimita la factura initiala si la aspectele care se modifica in cazul in care exista documente care tin loc de factura.


Din 2013, facturile simplificate vor putea fi emise in cazul sumelor care nu depasesc 400 euro (TVA inclus) sau in cazul documentelor sau mesajelor tratate drept factura, OG nr. 15/2012 stabilind ca
orice document sau mesaj care modifica si care se refera in mod specific si fara ambiguitati la factura initiala are acelasi regim juridic ca si o factura.

O alta situatie posibila pentru emiterea facturilor simplificate este cazul in care practica administrativa implica un proces dificil in ce priveste completarea informatiilor pe factura.

De retinut ca nu se vor putea emite facturi in regim simplifcat pentru livrarile intracomunitare de bunuri efectuate conform art. 143 alin. (2), lit. a - c din Codul fiscal, pentru vanzarile la distanta sau atunci cand persoana impozabila, care este stabilita in Romania, efectueaza livrarea de bunuri ori prestarea de servicii pentru care taxa este datorata in alt stat membru, in care aceasta persoana nu este stabilita, iar persoana obligata la plata TVA este persoana careia i-au fost livrate bunurile sau i-au fost prestate serviciile in acest alt stat membru.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "Factura simplificata - noile reguli din Codul Fiscal actualizat":
Rating:

Nota: 2.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News
NOUTATILE din CODUL FISCAL aduse de Legea 296/2023 – lista completa + data intrarii in vigoare –

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
NOUTATILE din CODUL FISCAL aduse de Legea 296/2023 – lista completa + data intrarii in vigoare –


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016







Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

© 2007 - 2023 RENTROP & STRATON. All rights reserved.

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

NOUTATILE din CODUL FISCAL aduse de Legea 296/2023 – lista completa + data intrarii in vigoare –

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016