Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Retrageri numerar de catre un PFA si problema inscrierii acestor sume in Registrul de incasari si plati. Aflati cum veti proceda!

27-Iul-2015
15868

De data aceasta, abordam un subiect care priveste PFA-ul cu impozitare in sistem real si neplatitor de TVA. Vom aborda problema retragerilor din contul bancar de PFA, de la bancomat si/sau transfer bancar in contul personal, asa cum au fost prezentate aici, pentru a verifica daca acestea trebuie inregistrate in Registrul de incasari si plati.

Sursa de mai sus mentioneaza ca modul de utilizare a banilor pentru un PFA se inregistreaza in registrul de incasari si plati, acesta reflectand incasarile si platile efectuate pentru desfasurarea activitatii. De asemenea, se precizeaza ca PFA-ul "are dreptul de a utiliza cum doreste lichiditatile aflate in conturi sau numerar, aceasta fiind responsabila cu patrimoniul personal, spre deosebire de societatile comerciale (de exemplu, SRL) care raspund in limita patrimoniului, fiind obligate de lege sa justifice transferurile", potrivit contazilisteanu.ro.

Se remarca insa faptul ca noile prevederi referitoare la contabilitatea in partida simpla, cu incepere de la 1 martie 2015, stabilesc ca platile precum cele de mai sus se inscriu in Registrul Jurnal de incasari si Plati.

Conform sursei amintite, tinand cont de prevederile OMFP nr.170/2015, Anexa 1, Reglementari contabile privind contabilitatea in partida simpla, se inregistreaza in Registrul Jurnal de incasari si Plati "aporturile in numerar si prin conturi bancare aduse la inceperea activitatii ori in cursul desfasurarii acesteia", alaturi de "sumele reprezentand restituirea aporturilor in numerar si prin conturi bancare".

Prin urmare, concluzia amintita de sursa de mai sus precizeaza ca un PFA va trebui, in conditiile de mai sus, sa inscrie sumele amintite, cu incepere de la 1 martie 2015.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?



MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

Atentie contabili!
MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARI la Situatiile Financiare: Ce a schimbat Ordinul 107/2025?
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016