Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum se modifica raportul dintre persoanele cu averi mari si autoritatile fiscale

24-Mar-2015
1707
Raportul dintre persoanele cu averi mari si autoritatile fiscale se modifica, iar comunicarea devine mult mai transparenta.

Raportul Wealth under the spotlight, pregatit de catre EY pe fondul schimbarilor accelerate ale politicilor fiscale si al cresterii nemultumirii din partea contribuabililor fata de excesele din sistemul fiscal, indica unele dintre acetse modificari, scrie HotNews.ro.

"La acest moment, in pofida cotei de impozit pe venit redusa, Romania nu este una dintre jurisdictiile <> de catre persoanele fizice straine, de exemplu in vederea stabilirii rezidentei fiscale si impozitarii veniturilor mondiale. Programul local de verificare a persoanelor fizice cu averi mari a fost lansat in 2011, cand au fost aprobate primele masuri legislative necesare functionarii organismului specializat din cadrul Directiei de Verificari Fiscale. Sunt astfel vizate persoanele care, conform analizelor autoritatilor fiscale, declara venituri mai mici decat au in realitate. Verificarea se face in cazurile in care, dupa estimarea situatiei fiscale de catre inspectori, se constata ca intre veniturile reale si cele declarate ar putea fi o diferenta mai mare de 10%, dar nu mai mica de 50.000 lei.

In prezent, in grupul-tinta sunt incadrate aproximativ 400 de persoane, cu averi de peste 20 milioane de Euro. Din declaratiile facute de reprezentantii Directiei de Verificari Fiscale, in paralel cu derularea programului la nivelul grupului-tinta, se doreste si declansarea unuia nou, mai extins, pentru aproximativ 4.800 persoane, vizandu-se in primul rand cresterea gradului de conformare voluntara din partea contribuabililor in cauza.", a declarat Claudia Sofianu, Senior Manager, Coordonator al specializarii "Impozit pe venit si Contributii sociale" pentru HotNews.ro.



In plus, s-ar parea ca si criza financiara a determinat o schimbare in abordarea autoritatilor fiscale fata de persoanele cu averi mari.



Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici


MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Plafon 33% beneficii netaxabile 2025. Plafonul se calculeaza in functie de salariul brut sau net?

    • Pentru a remunera angajatii, firmele pot acorda numeroase beneficii extrasalariale, fara a fi supuse impozitarii, in limita unui plafon lunar de 33% din salariu. Printre facilitati amintim tichetele de masa, cazarea sau chiar contributiile la pensii facultative. Este important de mentionat faptul ca angajatorii au de respectat mai multe reguli si trebuie sa calculeze corespunzator plafonul de 33%, fiindca aceste beneficii salariale pot fi cumulate. Plafon 33% beneficii netaxabile. Beneficii...» citeste mai departe aici

  • Impozit pe venit in 2025. Ce modificari importante au aparut

    • Mai multe modificari importante cu privire la impozitul pe venit se vor aplica din 2025. Acestea vor afecta atat persoanele fizice, cat si persoanele juridice, fiinca au aparut intr-o perioada economica incerta. Printre cele mai semnificative masuri se numara eliminarea scutirii de impozit pentru salariatii din sectoarele IT, constructii, agricol si industria alimentara, cresterea cotei de impozitare pentru dividendele distribuite, dar si noi reguli privind impozitarea veniturilor din transferul...» citeste mai departe aici

  • Factura proforma in contextul e-Factura. Mai poate fi utilizata sau nu?

    • Modul in care sunt gestionate platile intre furnizori si clienti a fost schimbat prin implementarea sistemului E-Factura. Iar in acest context, multi antreprenori se intreaba daca mai pot efectua plati pe baza facturilor proforme, asa cum se obisnuia inainte de implementarea acestui sistem electronic. Factura proforma in contextul e-Factura In conditiile existentei e-Factura si a obligatiei de a plati o suma de bani unui furnizor doar dupa ce ai primit factura fiscala prin e-Factura, se mai...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T. Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016