Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Directia Antifrauda Fiscala a identificat un prejudiciu de de 2,1 milioane euro

02-Dec-2014
2282
Joi, 27 noiembrie 2014, 37 echipe de inspectori din cadrul Directiei regionale antifrauda fiscala Oradea au asigurat sprijin de specialitate procurorilor Directiei de investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Oradea in timpul perchezitiilor efectuate pe raza judetului Bihor si a municipiului Oradea la sectia de oncologie a Spitalului Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" din Oradea, la sediul mai multor farmacii si cabinete medicale individuale ale unor medici de familie.

In acest caz, in perioada 7.10-12.11.2014 inspectorii antifrauda fiscala au identificat un prejudiciu de peste 2.1 milioane euro cauzat bugetului de stat de catre o retea de opt firme din judetul Bihor specializate in comertul cu produse farmaceutice, prin evitarea platii impozitului pe profit datorat bugetului de stat si TVA.

In perioada 2012-2014, doua dintre aceste firme au emis facturi pentru achizitii fictive de mendicamente oncologice, reumatologice si neurologice (Glivec, Seroquel, Aranesp), produse parafarmaceutice si diverse servicii in scopul atat al cresterii artificiale a cheltuielilor si diminuarea bazei impozabile, respectiv evitarea platii impozitului pe profit datorat bugetului de stat, cat si al majorarii artificiale a TVA deductibila, in vederea sustragerii de la plata obligatiilor fiscale.

Facturile erau emise catre sase alte firme fara angajati, depozite, magazine, medicamente sau marfa pe stoc, care nu functionau la sediul declarat, dar care erau controlate prin interpusi de aceleasi persoane. Banii, reprezentand contravaloarea facturilor fictive emise, se ridicau de la banca in numerar in baza unor borderouri fictive, cu nume si serii de buletin false, si erau returnati reprezentantilor celor doua firme beneficiare.

Demersurile de cooperare institutionala intre D.I.I.C.O.T. si Directia Generala Antifrauda Fiscala au fost derulate cu respectarea competentelor materiale specifice fiecareia dintre cele doua structuri, in conditiile stabilite prin documentele de cooperare incheiate in acest sens.


Sursa: ANAF

\

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici



MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Notificarea ONPCSB: Ce entitati sunt OBLIGATE sa o depuna in 15 zile si cum arata aceasta

    • In cadrul legislatiei privind prevenirea si combaterea spalarii banilor, anumite categorii de entitati au obligatii suplimentare de conformare. Printre acestea se numara agentii si dezvoltatorii imobiliari, furnizorii de servicii legate de criptomonede, comerciantii de bunuri de valoare si cei implicati in comertul cu opere de arta. Aceste entitati trebuie sa depuna, in termen de 15 zile, o notificare obligatorie catre ONPCSB (Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii...» citeste mai departe aici

  • E-Factura in relatia B2C: Cum sa procedati daca incasati sume prin transfer bancar

    • Din 1 ianuarie 2025, firmele care vand catre persoane fizice sunt obligate sa emita facturi si sa le trimita prin RO e-Factura, inclusiv daca nu sunt inregistrate in scopuri de TVA si aplica regimul special de scutire. Incasarile prin transfer bancar implica automat emiterea facturii si transmiterea in sistem. Din 1 iulie 2025, lipsa raportarii aduce amenzi semnificative. Vezi in articol ce obligatii ai si cum eviti sanctiunile. Avem acest caz. O societate are ca obiect principal de activitate...» citeste mai departe aici

  • Esalonare clasica 2025. Cand si cum depui cererea D8 + alte acte necesare

    • Societatile care se confrunta cu dificultati financiare pot solicita esalonarea la plata a datoriilor catre bugetul de stat, in baza procedurii clasice reglementate prin Codul de procedura fiscala si actualizata prin OPANAF 597/2025. Acest articol explica pasii de urmat, documentele necesare, conditiile de eligibilitate si excluderile, pentru a beneficia de aceasta facilitate fiscala.» citeste mai departe aici

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016