Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Guvernul va schimba impozitarea PFA si plata CAS! Vine si cu nou proiect pentru Codul penal

27-Mar-2017
7665

Guvernul continua programul de aplicare a unor masuri care vizeaza taxele si impozitele din Romania. Daca unele taxe se reduc (precum conditia unui capital minim social de 200 lei la infiintarea unei firme, reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%), exista si masuri care impoziteaza suplimentar veniturile bugetare.



Cititi si ATENTIE! ANAF ar putea trimite decizii de incasare contributii din ultimii 4 ani!

Ar urma astfel sa se elimine impozitul pe dividende, dar sa se reduca si cota de impozitare a pensiilor mai mari de 2.000 lei. Totodata, CAS-ul ar trebui sa scada cu 4,25 puncte procentuale, fiind modificata si stabiliraea CAS si CASS-ului pentru persoanele fizice care obtin venituri din activitati independente (PFA-uri, profesii liberale).

Conform programului de guvernare propus initial, incepand cu data de 1 ianuarie 2018, ar urma sa avem un TVA redus pana la 18%, cota standard.

Totodata, firmele din agricultura care angajeaza cel putin 3 tineri cu varsta sub 40 de ani ar urma sa fie scutite de toate obligatiile catre stat pentru o perioada de cel putin 1 an.

De asemenea, o scutire de la plata contributiilor de somaj ar urma sa se acorde pe o perioada de cel mult doi ani societatilor care au infiintat un minimum de 18 locuri noi de munca.

Alte doua masuri vizeaza firmele din Romania:


- "stimularea angajatorilor pentru a încheia contracte de ucenicie si de stagiu, prin acordarea, la cerere, a unei sume în cuantum de 1125 lei/luna, pe perioada derularii contractului de ucenicie, si a unei sume în cuantum de 1350 lei/luna, pe perioada derularii contractului de stagiu.

- proiectul de lege pentru instituirea unui sistem de tichete de formare profesionala (vouchere) care sa constituie o solutie flexibila de crestere a participarii la formare profesionala a persoanelor neocupate si a angajatilor", potrivit Profit.ro.

Conform aceleiasi surse, Guvernul va dezbate si problemele practicienilor in insolventa privind inscrierea in cazierul fiscal a informatiilor referitoare la "inactivitatea fiscala declarata de catre organul fiscal pentru situatii care nu presupun culpa acestor profesionisti".

In luna mai ar urma sa fie propus un nou proiect de lege care vizeaza modificarea Codului penal.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "Guvernul va schimba impozitarea PFA si plata CAS! Vine si cu nou proiect pentru Codul penal":
Rating:

Nota: 3.69 din 13 voturi
Urmareste-ne pe Google News
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016







Sfaturi de la experti



© 2007 - 2024 RENTROP & STRATON. All rights reserved.

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016