Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Legea care salveaza 10.000 de fermieri de la amenzi si dosare penale, data in curand

21-Iun-2013
2561
Fermierii care au gresit in declaratiile facute pe proprie raspundere, nu ar trebui sa isi faca probleme, pentru ca acest mic inconvenient va putea fi rezolvat printr-un proiect de lege atat din punct de vedere fiscal cat si penal, a spus ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

“Astazi suntem in masura sa incercam sa rezolvam aceasta problema. Vom promova un proiect de lege care va fi aprobat de Parlamentul Romaniei, probabil saptamana viitoare sau peste doua saptamani acest proiect va intra in sedinta de Guvern pentru a fi avizat. Prin acest proiect de lege putem sa rezolvam problema atat fiscal, cauzata de faptul ca trebuie sa recuperam banii de la fermieri, cat si penal, cauzata de declaratia pe proprie raspundere. Va vom prezenta in timp util acest proiect de lege”, a afirmat ministrul citat de Agerpres.

In randul crescatorilor de animale a exista o problema, pentru ca in perioada 2007-2010 s-au semnat ordine de ministru care conditionau plata subventiilor de inexistenta datoriilor catre stat. In acea perioada, proprietarii de animale care vroiau subventia erau obligati sa dea declaratii pe proprie raspundere cum ca nu au nici un fel de datorie. In baza acelui document au primit ajutorul financiar de la stat.

“Din pacate s-a constatat, in urma unui audit pe care l-a facut Curtea de Conturi la APIA, ca foarte multi fermieri aveau datorii la stat de care nu stiau, datorii care sunt cauzate de anumite amenzi pe care le-au primit acasa fara sa stie de existenta lor sau diferite cauze care nu depindeau direct de fermier”, a mai declarat ministrul.

Atunci s-au creat doua probleme. In primul rand faptul ca acel ordin spunea ca trebuie sa returneze banii si nu mai primeste subventie trei ani de la momentul constatarii, iar pe de alta parte este vorba de fapta penala pe care a facut-o fermierul respectiv declarand pe proprie raspundere ca nu are datorii la bugetul de stat. Potrivit legii, crescatorii de animale care au dat declaratii mincinoase nu mai pot beneficia trei ani de plata ajutorului pe cap de animal, iar in aceasta situatie se afla in jur de 10.000 de fermieri.


Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
keyboard_double_arrow_right

Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti 
E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate
keyboard_double_arrow_left






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

  • Bon fiscal emis eronat. Cum se poate face corectia contabila

    • Bonul fiscal este un document important in desfasurarea activitatii unei firme, fiindca include informatii referitoare la toate tranzactiile efectuate de aceasta, precum livrari de bunuri sau prestari de servicii, si este emis de casele de marcat fiscale electronice. Tocmai de aceea este necesar ca acestea sa fie corecte atunci cand sunt oferite clientilor de catre comercianti. Insa cum putem proceda in cazul in care o firma a emis un bon fiscal eronat? Cum se poate face corectia contabila?...» citeste mai departe aici

  • Controale ANAF 2024. Nereguli descoperite la persoanele fizice in luna august

    • Persoanele fizice, la fel ca cele juridice, au obligatii fiscale catre stat precum plata unor impozite, taxe sau contributii catre buget. In caz contrar, in urma controalelor ANAF, s-a putea sa fie amendate sau sa sufere alte consecinte fiscale. In acest articol vom vedea ce nereguli au descoperit inspectorii ANAF in urma controalelor la persoanele fizice din luna august 2024, asa cum apare in documentul publicat de institutie pe site-ul oficial. Controale ANAF 2024. Nereguli descoperite la...» citeste mai departe aici

  • RO e-Factura la nivelul ONRC. Cand are institutia obligatia de a trimite facturile in sistem

    • Referitor la prevederile OUG nr. 120/2021 privind administrarea sistemului national RO-e Factura si cele ale Codului Fiscal (Legea nr. 227/2015), Oficiul National al Registrului Comertului va aduce la cunostinta urmatoarele aspecte: RO e-Factura la nivelul ONRC. Cand are institutia obligatia de a trimite facturile in sistem Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), prin activitatea sa de baza desfasurata ca autoritate publica, emite facturi fara TVA pentru serviciile specifice...» citeste mai departe aici

Atentie contabili!

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate


Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-Transport - toate NOUTATILE din 2024 + Studii de caz detaliate

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016