Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sediu secundar cu 4 salariati. Cum procedam in ce priveste radierea fiscala a impozitului pe salarii?

22-Sep-2014
8086
In analiza urmatoare, subiectul il reprezinta o societate care are infiintat un sediu secundar cu un numar de 5 salariati, din care unul este suspendat pe o perioada de 2 ani (CCC). Stabilim care e numarul de salariati care se ia in calcul pentru inregistrarea radierea fiscala din punct de vedere al impozitului pe salarii, conform prevederilor din Legea 273/2006 privind finantele publice locale. De asemenea, daca sediul secundar este inregistrat fiscal, stabilim daca trebuie radiat din punct de vedere fiscal.

Conform art. 34 si art. 74 din Codul de procedura fiscala, societatile comerciale au obligatia declararii sediilor secundare la ANAF din raza teritoriala in care se afla.

Exista doua cazuri specifice legate de declararea sediilor secundare (puncte de lucru):

a) Sediu secundar cu mai putin de 5 salariati;

b) Sediu secundar cu minim 5 salariati;


In cazul punctului de lucru cu mai putin de 5 salariati (sau fara salariati) declararea se efectueaza in termen de 30 zile de la infiintare, prin depunerea la ANAF din raza teritoriala a societatii comerciale a unei declaratii "Declaratie privind sediile secundare" asa cum este prezentata in OMFP 1329/2004. Declaratia va fi insotita de o copie a certificatului de inregistrare fiscala a contribuabilului de care apartine sediul secundar si de pe dovada detinerii cu titlu legal a spatiului (acte proprietate, contract de inchiriere, etc.). Organul fiscal competent va inregistra datele in registrul contribuabililor fara a atribui un numar de inregistrare fiscala.

Sediile secundare cu minimum 5 persoane care realizeaza venituri din salarii se inregistreaza fiscal la organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla situate (punctele de lucru), iar competenta teritoriala pentru administrarea impozitului pe venitul din salarii datorat de acesta, revine organului fiscal competent pentru administrarea obligatiilor datorate de societatea care l-a infiintat. Inregistrarea se efectueaza in baza formularului "Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru sediile scundare" (060).

Avand in vedere, ca in cazul dvs, numarul de salariati este mai ca ca 5, ca urmare a faptului ca aveti un salariat cu contractul de munca suspendat, v-a trebui sa redepuneti formularul 060, bifand caseta

2. Declaratie de mentiuni si caseta. D -Date privind vectorul fiscal - Impozit pe salarii - Scoatere din evidenta- Incepand cu data de….. si sa depuneti formularul "Declaratie privind sediile secundare". Modelele formularelor sunt prezentate pe site-ul ANAF (www.anaf.ro). Declaratia se depune la organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla domiciliul fiscal al societatii.


Raspuns oferit de specialistii www.portalcontabilitate.ro


Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Urmareste-ne pe Google News
Atentie contabili!

Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
 MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici



MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici






Sfaturi de la experti



Subiectele saptamanii

Atentie contabili!
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Modificari importante in Codul fiscal!
Descarcati GRATUIT
Raportul Special

realizat de specialisti
MODIFICARILE din Declaratia SAF-T Obligatiile pentru contribuabilii mici
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016