Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MFP: Proiect pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 34/2009

13-Mar-2018
2755

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a publicat un proiect pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, precum si pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Prin prezentul proiect de act normativ se propune:

A. La Hotararea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice:

- Infiintarea unui post de secretar general adjunct.
- Completarea atributiilor Ministerului Finantelor Publice prevazute la art. 3 alin.(1) in ceea ce priveste activitatea scolii de finante publice si vama si a Directiei generale pregatire Ecofin si asistenta comunitara, prin introducerea unor noi puncte.
- Modificarea denumirii Directiei de servicii interne in Directia de servicii interne si achizitii publice si transferarea activitatii de achizitii publice si derulari contracte, precum si a numarului de posturi si a personalului aferent acestei activitati din cadrul Directiei generale economice in cadrul acesteia din urma, ceea ce va conduce la o mai buna coordonare a executiei bugetare si totodata o planificare si prioritizare mai eficienta a bugetului si utilizarea mai eficienta a resursei umane din cadrul celor doua structuri.
- Potrivit Deciziei Consiliului Uniunii Europene nr. 2016/1316/UE de modificare a Deciziei nr. 2009/908/UE de instituire a masurilor de punere in aplicare a Deciziei Consiliului European privind exercitarea presedintiei Consiliului si privind presedintia grupurilor de pregatire a Consiliului, in perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019 Romania urmeaza sa exercite, pentru prima data, Presedintia Consiliului UE. in acest context, Romania va participa la stabilirea obiectivelor si pregatirea agendei comune, determinand subiectele si aspectele majore care vor fi abordate de Consiliul UE pentru o perioada de 18 luni (program trio Romania – Finlanda – Croatia). Pe baza acestui program, Romania isi pregateste propriul sau program detaliat, pentru o perioada de 6 luni.
- Redistribuirea unui numar de 8 posturi de la Agentia Nationala de Administrare Fiscala pentru aparatul propriu al ministerului, in scopul acoperirii necesarului de personal suplimentar pentru implementarea prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 88/2013 privind adoptarea unor masuri fiscal-bugetare pentru indeplinirea unor angajamente convenite cu organismele interna?ionale, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, cu modificarile si completarile ulterioare de catre Directia generala trezorerie si contabilitate publica.


- Stabilirea numarului maxim de posturi al aparatului propriu al Ministerului Finantelor Publice la 1893 posturi, exclusiv demnitarii (7 posturi). Pana la 31 august 2019, numarul maxim de posturi (exclusiv demnitarii) se suplimenteaza cu 14 posturi de tip contractual, pe perioada determinata.
- Modificarea Anexei nr.1 "Structura organizatorica a Ministerului Finantelor Publice" ca urmare a infiintarii postului de secretar general adjunct, a modificarii denumirii Directiei de servicii interne in Directia de servicii interne si achizitii publice si a modificarii numarului maxim de posturi.

B. La Hotararea Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala:
- Stabilirea numarului maxim de posturi pentru aparatul propriu al Agentiei si structurile subordonate la 27.582, inclusiv presedintele, vicepresedintii si posturile aferente cabinetelor demnitarilor, urmare a redistribuirii propuse lit. A, pct. V.

Puteti consulta aici!

>> Proiectul de hotarare
>> Anexa nr.1
>> Anexa nr.2
>> Anexa nr.3
>> Nota de fundamentare

 

Sursa: MFP

Sfaturi de la Experti - Intrebari si RaspunsuriVotati articolul "MFP: Proiect pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 34/2009":
Rating:

Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti
E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016Sfaturi de la expertiSubiectele saptamanii

Atentie contabili!

Atentie, contabili!
Modificari importante in Codul fiscal!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

E-factura in 2024. TOP 9 Studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016